Instal·lacions, performances i recorreguts sensitius

S O S (Subjecte d’Obsolescència Silent)

Recorregut immersiu – Cartografia sonora

El projecte S O S Subjecte d’Obsolescència Silent presenta una cartografia sonora del Barri Vell de Girona composada de retalls de la memòria i la nostàlgia, la crítica i l’esperança dels veïns i veïnes d’un barri durament colpit per la gentrificació.

Els artistes del projecte proposen una pràctica d’escolta augmentada, un recorregut immersiu sonor amb auriculars, els quals, transposen l’experiència perceptiva del “flâneur”en una pràctica juxtaposada de virtualitat aural i descoberta in situ del paisatge social actual.

El projecte amplia la riquesa del paisatge sonor del Barri Vell de Girona amb estratègies de visibilització i preservació sostenible del patrimoni que més hem de conservar, l’heterogeneïtat d’una comunitat de veïns decreixent degut a processos hegemònics de substitució veïnal.

PROJECTE ARTÍSTIC COMUNITARI INUNDART realitzat conjuntament amb el Centre Cívic Barri Vell-Mercadal, l’Associació de Veïns i Veïnes del Barri Vell, la Plataforma més barri menys pisos turístics, PAH del Gironès i veïns i veïnes del Barri Vell.

Ha rebut el suport de: l’OSIC per a projectes de cultura comunitària i de transformació social i de la Diputació de Girona.

Presentació del projecte amb els artistes dissabte 3 i diumenge 4 a les 11h, al Punt d’Informació INUNDART a la Rambla (davant oficina de turisme).

Dia:

Dissabte 3 i diumenge 4 de juny

Durada:
1h
Horari:

Pel recorregut amb auriculars: d’11 a 19:30 h.

Preu entrada:

Gratuït