Associació inund’art

L’associació Inund’Art és una associació sense ànim de lucre que destina tots els seus esforços a ser una plataforma cultural per a la promoció de la creació, la producció i l’exhibició de propostes artístiques en l’àmbit de l’art contemporani.

L’associació Inund’Art treballa durant tot l’any en els següents projectes:

1) FESTIVAL INUND’ART (Mostra d’Art Contemporani)

Inund’Art és un espai de convivència on els artistes tenen la possibilitat de relacionar-se creant un espai de diàleg, intercanvi i reflexió. En la mostra d’art anual es presenten projectes innovadors relacionats amb l’art contemporani, que són arriscats i no convencionals i amb un gran component d’experimentació. Es prioritzen propostes participatives i interactives amb el públic i el context social, que s’adaptin al format virtual i que siguin de gran qualitat artística.

Durant el festival els principals espais públics, ponts i carrers del centre de la ciutat es converteixen en una exposició oberta. També ho fan els principals centres expositius de la ciutat com la Casa de Cultura de Girona, la Fundació Valvi, la Fundació Fita, el Museu d’Història de Girona, el Centre Cultural la Mercè, el Centre Cívic del Barri Vell-Mercadal i els espais expositius del Bòlit.

2) MENCIÓ ESPECIAL D’ART JOVE

La Coordinació Territorial de Joventut de Girona de la Generalitat de Catalunya atorga la “Menció Especial d’Art Jove” a un jove d’entre 18 i 29 anys nascut o resident a les comarques gironines i participant del Festival Inund’Art en la modalitat d’arts visuals.
Aquesta menció especial ofereix a l’artista seleccionat la possibilitat de rebre assessorament tècnic en la promoció i difusió de la seva obra, així com exposar-la en diversos espais culturals del territori (Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, la Sala d’Art Jove a Barcelona, la Casa de la Generalitat a Perpinyà i Ca l’Anita a Roses).

3) PROJECTE TRANSFRONTERER

D’entre els artistes seleccionats per a participar al Festival Inund’Art es fa una selecció posterior conjuntament amb l’associació Agit’hé, amb l’objectiu d’escollir una proposta artística que intervingui al Projecte Transfronterer. Aquest projecte proposa una sèrie d’exposicions al Departament de Midi-Pyrenées, amb les corresponents residències d’artista i el suport de la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà.

4) RESIDÈNCIA D’ARTISTA

El Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona, amb la col·laboració d’Inund’Art, ofereix un apartament per a acollir en Residència a un/a artista participant del Festival durant el període d’un mes.

La Residència proposa allotjar un artista, proveir-li un espai de treball i la possibilitat de mostrar el treball en procés durant l’estada en un dels aparadors del Bòlit. Si així ho sol·licita, el resident pot rebre assessorament i acompanyament en el procés creatiu en aspectes de producció i contactes amb la població de la demarcació de Girona.

5) CERTAMEN ART PERTOT

L’Associació Inund’Art convoca, amb la col·laboració de l’Agència Catalana de la Joventut de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Balear de la Joventut i el Département des Pyrénées-Orientales el certamen “Art  Pertot” per seleccionar una obra o projecte artístic que es presentarà públicament en els tres territoris de les institucions organitzadores (Girona, Balears i Catalunya Nord).

La participació en aquest certamen implica la presentació del projecte en el marc de les següents exposicions durant l’any:

  • La primera, al maig-juny a Girona, en el Festival Inund’Art.

  • La segona, al setembre-octubre a Palma de Mallorca, en el certamen d’Arts Visuals del programa cultural Art Jove.

  • La tercera, al novembre-desembre, en l’exposició col·lectiva a la Maison de la Catalanité de Perpinyà.